ERZURUM Haber Girişi : 30 Ekim 2022 08:00

Dev projenin yüzde 50'si tamamlandı

Dev projenin yüzde 50'si tamamlandı

 

 

 

Haberal25 Sivas’ın içme suyu ihtiyacını karşılayan baraja su takviyesi yapılması için başlanan projenin yüzde 50’si tamamlandı.

 

 

Kuraklık ve yetersiz yağışlar nedeniyle barajlardaki su seviyesi gözle görülür derecede düştü. Bu durumdan Sivas'ın su ihtiyacının bir kısmını karşılayan 4 Eylül Barajı da nasibini aldı. Barajda su seviyesi neredeyse bitme noktasına geldi. Kolları sıvayan Sivas Belediyesi Sivaslıların su sıkıntısı çekmemesi için kentin içme suyu ihtiyacının bir kısmını karşılayan 4 Eylül Barajı'na, yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki Hafik Pusat Özen Barajı'ndan su takviyesi yapılması amacıyla bir proje başlatmıştı. Bu çerçevede başlatılan isale hattı çalışmaları hummalı bir şekilde devam ediyor. Dev projenin ilk etabının yüzde 50'sinin tamamlandığı bildirildi. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ise katıldığı bir televizyon programında Sivas'ın Kasım ayında su sıkıntısı çekebileceğini ama Sivaslıları panikletecek bir durumun olmadığını açıklamıştı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.