EĞİTİM Haber Girişi : 02 Şubat 2015 17:23

DERSHANELERİN KAPATILMA KARARI KOÇLUĞA OLAN İLGİYİ ARTIRDI

DERSHANELERİN KAPATILMA KARARI KOÇLUĞA OLAN İLGİYİ ARTIRDI
Dershanelerin kapatılma kararının alınmasının ardından koçluğa olan ilgilin artması nedeniyle Erzurum Ostim Danışmanlık ve Eğitim Merkezi'nde (ODEM) koçluk semineri düzenlendi.

ERZURUM (HABERAL25) - Dershanelerin kapatılma kararının alınmasının ardından koçluğa olan ilgilin artması nedeniyle Erzurum Ostim Danışmanlık ve Eğitim Merkezi'nde (ODEM) koçluk semineri düzenlendi.  
Uluslararası Koçluk Federasyonu'na bağlı koçluk akademisinin kurucusu Hatice Yıldıran tarafından danışmanlık ve eğitim merkezinde verilen koçluk seminerine Erzurum'da bulunan kurum yetkilileri katıldı. Seminerde son günlerde toplumda koçluğa olan ilginin artması nedeniyle toplumda bilinirlik oluşturmak ve koçluğun ne olduğu ne olmadığı noktasında katılımcılara bilgi verildi. Uluslararası Koçluk Federasyonu'na (ICF) bağlı Türkiye'de 11 tane kuruluş olduğunu ifade eden ODEM kurucusu Serap Kaya, Erzurum'da akademi olarak tek olduklarını söyledi. Kaya, Bugün merkezimizde koçluğun tanımı ve eğitim Koçluğu konulu seminer veriliyor. Son zamanlarda dershanelerin kapanması ile birlikte koçluğa ilgi arttı. Bizlerde bu ilgiyi fark edince böyle bir seminer düzenleme kararı aldık. Burası bir koçluk akademisi burada koçluk eğitimi verilip gelen danışanlarla koçluk görüşmeleri yapılıyor. Dershanelerin kapatılması koçlukta bir yoğunlaşma meydana getirdi. Herkes koç sertifikası almak istiyor. Bu semineri düzenlemekteki amacımız koçluk eğitiminin süreçleri nasıl olur . Uluslararası Federasyona bağlı olan koçluk sertifikaları nasıl alınır. Bu konularda bilgilendirme açısından böyle bir seminer düzenlemeye karar verdik." şeklinde konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.