ERZURUM Haber Girişi : 16 Şubat 2023 13:00

Depremzedeler için seyyar tuvalet yapıyorlar

Depremzedeler için seyyar tuvalet yapıyorlar

 

 

Haberal25- Erzurum  Atatürk Üniversitesi atölyelerinde depremin vurduğu illere seyyar tuvalet kabini yapılıyor. Metal ve ahşap kullanılarak yapılan, elektrikli olacak kabinlerin içinde temizlik için su deposu bulunuyor. Kabinlere tuvalet taşı da kurulduğu yerde konulacak. 

 

 

 

 


 

 

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 depremlerin yıktığı 10 ile yönelik yardım kampanyaları büyüyerek devam ediyor. Bölgede yaşanan tuvalet problemi üzerine Atatürk Üniversitesi atölyelerinde metal ve ahşap kullanılarak seyyar tuvalet kabini yapılmasına başlandı. Üniversiteye ait atölyelerde önce kabinin metal bölümleri kesilerek kaynak yapılıyor. İskeleti metalden hazırlanan kabinin etrafı ahşap malzemeyle kapatıldıktan sonra temizlik için su kabı konuluyor. Tuvalet taşı için gerekli delik açıldıktan sonra seyyar tuvalet kabini tamamlanıyor. 

 

 

 

 


 

Depremde tuvalet ihtiyacıyla ilgili yapılan bilgilendirme sonucunda çalışmalara başladıklarını söyleyen Atatürk Üniversitesi Genel Sekreteri Sadık Erdoğan, ilk etapta imalatı tamamlanan 20 tuvaletin Adıyaman'a gönderildiğini söyledi. Atölyedeki seyyar tuvalet kabini imalatını Erzurum'daki hayırsever kuruluşların da destek verdiğini belirten Erdoğan, "Deprem felaketinden sonra bölgede en çok ihtiyaç duyulduğunu öğrendiğimiz WC kabinleri için gerek kendi imkanlarımız gerekse hayır severlerin temin ettiği malzemelerle üretime başladık.Günlük 20 tane kabini imal edebiliyoruz. 64 kabin için malzeme temin ettik. İhtiyaç halinde yine malzeme teminine devam ediyoruz. WC kabinlerinin içinde elektrik ve su imkanı var. Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı ortamlara konulacak. Nakliye sırasında zarar görmesin diye tuvalet taşını koymadık. Onu da orada anlaştığımız bir inşaat firması yerleştirecek. Atatürk Üniversitesi olarak depremin yaralarını sarmak için üzerimize düşen görevi yapmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.