SAĞLIK Haber Girişi : 10 Mart 2016 12:52

Demir eksikliği saç dökülmesi sebebi

Demir eksikliği saç dökülmesi sebebi
Aşırı saç dökülmesinin kadınların psikolojisini olumsuz etkilediğini belirten Dr. Figen Akın, saç dökülmesine neden olan faktörleri anlattı.
Saç dökülmesi dönemsel olarak tüm kadınlarda görülse de bazı durumlarda etkisini artırabiliyor. Kadınlarda psikolojik olarak strese yol açan aşırı saç dökülmesi sorunu kronik hastalıklar, çevresel etkiler, genetik yatkınlık gibi nedenlerin yanı sıra demir eksikliği olan kadınlarda daha sık görülüyor.

Kadınların yüzde 25'inde aşırı saç dökülmesinin demir eksikliğine bağlı görüldüğünü belirten Anadolu Sağlık Merkezi Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Figen Akın, "Özellikle adetleri uzun süren ya da fazla adet gören kadınlarda bu durum daha sıktır. Demir eksikliği geliştiğinde saçlar dökülme evresine girer" dedi.

Günde 100 telden fazla saçınız dökülüyorsa dikkat
Günde 100 saç telinden fazla dökülme olmasının sorun teşkil edeceğini belirten Dr. Figen Akın, yüksek ateş, bağışıklık sistemini etkileyen akut ve kronik hastalıklar, tiroid hastalıkları, çeşitli enfeksiyon hastalıkları, demir ve çinko eksikliği, H vitamini eksikliği, mevsim değişikliği ve beslenmede yetersiz protein alımı gibi durumların saç dökülmesine neden olabildiğini söyledi. Dr. Akın, kaza ya da büyük ameliyat geçirmek gibi fiziksel; ölüm, savaş gibi mental streslerin de saç dökülmesine neden olabileceğini sözlerine ekledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.