GÜNDEM Haber Girişi : 07 Eylül 2015 10:23

Dağlıca'da yoğun hava hareketliliği

Dağlıca'da yoğun hava hareketliliği
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısı sonrası bölgede yoğun hava hareketliliği yaşanıyor.

Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesi'nde dün yola döşedikleri patlayıcıyı askeri konvoyun geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatarak çok sayıda askerin şehit olması ve yaralanmasına neden olan PKK'lı teröristlere karşı başlatılan hava destekli operasyonlar sürüyor.

KENT MERKEZİNDE ZIRHLI ARAÇ HAREKETLİLİĞİ

Yüksekova 3'üncü Tümen Komutanlığı ve Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndan kalkan kobra tipi helikopterin Dağlıca yönüne doğru gittikleri görülürken, Hakkari kent merkezinde ise zırhlı araç hareketliliği yaşandı. Zırhlı araçların bölgedeki karakollara yönlendirildikleri belirtildi.

YARALI 8 ASKER HASTANEDE

Bölgedeki operasyonlar büyük bir hızla sürerken, Dağlıca'da yaralanan 8 askerin Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı belirtildi. Yüksekova Devlet Hastanesi çevresinde ise polisler tarafından geniş güvenlik önlemi alındı.

250 PKK'LI ÇEMBERE ALINDI

Olumsuz hava koşullarına rağmen, takibi sürdüren Jandarma özel birlikleri, saat 19.00-19.30 aralığında 60 hainden oluştuğu belirlenen PKK'lı grubu çembere aldı. Gruba destek için sızan 250 kişilik PKK'lı grubun da yerini belirleyen güvenlik güçleri, hava destekli operasyonlarla çembere aldı. Havalanan F4 ve F16′lar 10′a yakın hedefi imha etti. Gece geç saatlerde çatışmalar şidddetlendi. Bir süre önce Kayseri ve Bolu'dan bölgeye kaydırılan komando timlerinin de operasyona katıldığı öğrenildi. Aynı bölgede 14 Ağustos 2015 tarihinde güvenlik kuvvetlerimize yönelik düzenlenen roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda ise 3 asker şehit düşmüş, 6 asker de yaralanmıştı.

Bu arada Uludoruk(Reşko) adlı bölgede yuvalanan teröristlerin saldırının ardından, kamplarına kaçmaya çalıştıkları bildirildi.

13 HEDEF VURULDU

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; Hakkari'deki Dağlıca saldırısı sonrasında, bölgede yürütülen hava harekâtı kapsamında iki adet F-16 ve iki adet F-4 ile PKK'ya ait toplam 13 hedefin vurulduğu belirtildi. İşte Genelkurmay'ın açıklaması:

06 Eylül 2015 günü Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması maksadıyla yürütülen operasyonda üç adet El Yapımı Patlayıcı bulunarak imha edilmiştir. Operasyonun devamında yola döşenen diğer El Yapımı Patlayıcıların patlatılması ile iki zırhlı aracımız ağır hasar görmüştür. Patlama neticesinde kahraman silah arkadaşlarımızdan şehit ve yaralananlar olmuştur.

Bölgeye icra edilen yoğun hava harekâtı kapsamında iki adet F-16 ve iki adet F-4 ile Bölücü Terör Örgütüne ait toplam 13 hedef vurulmuştur. Yaşanan çok olumsuz hava koşullarına rağmen operasyona kararlılıkla devam edilmektedir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.