DÜNYA Haber Girişi : 02 Mart 2015 20:45

BÜYÜK USTAYA VEDA

BÜYÜK USTAYA VEDA
92 yaşında vefat eden Yaşar Kemal için bugün İstanbul Teşvikiye Camisi'nde cenaze namazı kılındı.

YAŞAR KEMAL

Bir süredir tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde önceki gün 92 yaşında hayatını kaybeden Türk edebiyatının ulu çınarı yazar Yaşar Kemal'in sevenleri, erken saatlerden itibaren yazar için cenaze töreninin düzenlendiği Teşvikiye Camisi'ne geldi.

Yaşar Kemal, cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

SOSYETİK CENAZELERİN MEKANI TEŞVİKİYE

Yaşar Kemal Anadolu'nun sesiydi. Eserlerinin tamamında Türk ve Kürt köylüsünün çektiği acılara yer vermiş ve mazlumların sesi olarak edebiyatımıza damga vurmuştu. Onun kitaplarını okuyan herkes, Anadolu insanından, onların duygularından, hasretlerinden ve acılarından derin izler bulurdu. Cenazesinin kaldırıldığı yer ise, Türkiye'de Anadolu insanına en uzak düşünce ve yaşam ikliminde gezen "elit" kesimin cenaze törenleri için kullandığı Teşvikiye Camisi oldu.

Ünlü yazarın cenaze töreni için emniyet güçlerinin geniş güvenlik önlemi aldığı cami ve çevresinde çok sayıda canlı yayın aracı da töreni yayınlamak üzere çalışmalarına sabahtan itibaren başladı.

Yaşar Kemal'in eşi Ayşe Semiha Baban, yeğeni Sadık Gökçeli ile diğer yakınları da taziyeleri kabul etti. Caminin avlusuna girişte cenaze için gelenlerin yakasına Yaşar Kemal'in fotoğrafı takılırken, dileyenler oluşturulan anı defterine de düşüncelerini yazdı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.