TÜRKİYE Haber Girişi : 28 Nisan 2016 09:23

Bursa'da canlı bomba kendini patlattı

Bursa'da canlı bomba kendini patlattı
Bursa kent merkezinde Ulucami yakınında saat 17.25'te büyük bir patlama oldu, ilk belirlemelere göre 13 kişi yaralandı. Bursa Valiliği, patlamanın sebebinin canlı bomba olduğunu açıkladı. Canlı bombanın öldüğü bildirildi
Bursa'da Ulu Cami'nın batı kapısı civarında meydana gelen terör saldırısında kadın intihar bombacısı öldü, 13 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Ulu Cami batı kapısı civarında saat 17.26'da bir patlama meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.
Patlama nedeniyle intihar bombacısı olduğu belirlenen 1 kişi öldü, 13 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Muradiye ve Çekirge Devlet Hastanelerine kaldırıldı.

YARALANANLARIN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Bursa?da meydana gelen patlamada yaralananların isimleri açıklandı.

Saat 17.26 sıralarında Ulucami?nin batı kapısının önünde canlı bomba bir kadın kendini patlattı. Canlı bomba ölürken, 16 kişi yaralandı. Çeşitli hastanelere kaldırılan yaralılardan 8 kişi yatırılırken, 8 kişi ise ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildi. Diğer yaralıların sağlık durumlarının da iyi olduğu öğrenildi. Yaralıların isimlerinin Mehmet Ateşer, Mehmet Kul, Emre Çalışkan, Canberk Filiz, İsmail Hakkı Şentürk, Adem Güzel, Bayram Ayhan, Ayşen Öztürk, Fatma Çimen Biçer, Adnan Açık, Özlem Aksızlar, Havva Demirdaş, Fatma Demirdaş, İrem Yıldız, Kader Ölçen ve Tuğba Işık olduğu açıklandı.

- OLAY YERİNDEKİ İNCELEMELER

Ulu Cami'nin batı kapısı yakınında meydana gelen terör saldırısıyla ilgili güvenlik güçlerinin olay yerindeki incelemeleri sürüyor.

Patlamanın ardından Tarihi Bursa Kapalı Çarşı dahil, olayın meydana geldiği bölgenin yakınındaki tüm cadde ve sokaklarda güvenlik önlemleri artırılırken, çarşı esnafı dükkanlarını kapattı.
rafik akışı da Altıparmak Caddesi'nden Atatürk Caddesi'ne kadar durduruldu.

Çevrede yakınları bulunan vatandaşlar, bilgi almak için bölgede kalabalık oluşturdu.

Olay yeri inceleme ekipleri, bombanın patladığı noktada ve Ulu Cami yakınlarında çalışmalarını sürdürüyor.

- BURSA VALİLİĞİNİN AÇIKLAMASI

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, intihar bombacısı olduğu düşünülen bir kadın tarafından üzerindeki düzeneğin patlatılması sonucu olayın meydana geldiği bildirildi.

Açıklamada, saat 17.26'da merkez Osmangazi ilçesi Ulu Cami batı kapısı yakınında bir patlama meydana geldiği belirtilerek, "İntihar bombacısı olduğu düşünülen bir bayan şahıs, üzerindeki düzenekle kendisini patlatmıştır." ifadesine yer verildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.