ERZURUM Haber Girişi : 20 Kasım 2022 08:00

Bir TIR dolusu düzensiz göçmen yakalandı

Bir TIR dolusu düzensiz göçmen yakalandı

 

 

 

Haberal25-Erzurum 'da bir TIR dolusu düzensiz göçmen yakalandı. Çoğunluğu Afganistanlı olan ve aralarında çocuklarında bulunduğu göçmenler işlemlerin ardından Geri Gönderim Merkezine sevk edildi. Göçmen kaçakçılığı yapan 3 kişi ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

 


 

 

Erzurum Emiyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şubesi ekipleri, üzerlerinde herhangi bir kimlik bulunmayan 133 Afganistan uyruklu düzensiz göçmen yakaladı. Ekipler, Cumhuriyet Başsavcılığı Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele Savcısının talimatı ile sürdürülen operasyonda, 17 Kasım günü saat 03.00 sıralarında Göçmen Kaçakçılığında kullanıldığı değerlendirilen Serdar S. isimli şahsın sevk ve idaresindeki TIR takibe alındı. Yapılan çalışmalar neticesinde yine bu araca yardımcı olduğu değerlendirilen Cumhur E. ve Oğuzhan B. isimli şahısların içerisinde bulunmuş olduğu öncü araç ile takip edilmesi sonucunda, Erzurum'un merkez Yakutiye ilçesinin Nenehatun rampalar mevkiinde durdurulan TIR'ın dorse bölümünde üzerlerinde herhangi bir kimlik bulunmayan 56'sı 18 yaş altı çocuk, 77'si yetişkin yaşta olmak üzere toplamda 133 Afganistan uyruklu düzensiz göçmen yakalandı. Yapılan işlemlerin ardından göçmenler Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

 

 

 


Göçmen Kaçakçılığı suçu işleyen Cumhur E. Serdar S. ve  Oğuzhan B. sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.