ERZURUM Haber Girişi : 12 Mart 2015 09:43

BAŞKAN SEKMEN'DEN 12 MART MESAJI

BAŞKAN SEKMEN'DEN 12 MART MESAJI
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 12 Mart Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Sekmen, mesajında şu görüşlere yer verdi:
BAŞKAN SEKMEN'DEN 12 MART ERZURUM'UN KURTULUŞUNUN YILDÖNÜMÜ MESAJI

ERZURUM (HABERAL25) - Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 12 Mart Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Sekmen, mesajında şu görüşlere yer verdi: "Düşman kuvvetlerine yönelik destansı mücadeleler neticesinde şanlı bayrağımızı bugün olduğu gibi 97 yıl önce de göndere çeken kahraman ve yiğit Erzurumluların 12 Mart Kurtuluş Günü kutlu olsun. Vatanı ve bayrağı uğruna düşmana göğsünü siper eden Dadaşın esaretten hürriyete, ölümden hayata kavuştuğu gün olan 12 Mart, cennet Vatan Türkiye için; istiklal, hürriyet, Cumhuriyet ve demokrasi demektir. Ermeni Hınçak ve Taşnak çetelerine geçit vermeyip vatan savunmasında gösterdiği liyakatle kahramanlığı yedi düvele yayılan Dadaşın cesareti, Türk tarihinin bir övünç vesilesidir."  
"Erzurum geçilmezdir?"
Başkan Sekmen, mesajında Ermenilerin Erzurum'da yaptığı katliama dikkati çekerek, şöyle devam etti: "Günümüzde belirli zamanlarda ortaya çıkan Ermeni diasporası, Dünya kamuoyunu yine sahte iddialarla aldatmaya devam etmektedir. Hiçbir belgeye dayanmayan sözde Ermeni soykırımı iddialarına en güzel yanıt; Erzurum topraklarında var olan şehitliklerdir. Vatanı, bayrağı ve namusunu koruyarak düşmana göğsünü siper eden Erzurumlular, en savunmasız anda dahi Ermenilere direnmiş, bedenleriyle düşmana set olmuş, aziz vatanı uğruna 'Vatan sana canım feda' demiştir. Dadaşın asil vakarlığı, cesareti, vatan sevgisi, bayrak bilinci, ezanı Muhammediyeye olan aşkı işte bu iman sevgisinden gelir. Dün olduğu gibi bugünde milleti, devleti ve vatanına gönülden bağlı olan bu asil insanların yurdu serhat şehri Erzurum; bu yüzden kahramanlığıyla da ünlüdür. Tıpkı Çanakkale'de olduğu gibi Dadaşlar, düşman kuvvetlerine 97 yıl önce 'Erzurum geçilmezdir?' diyerek düşmana geçit vermemiştir."
Etiketler : ERZURUM AKP
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.