GÜNDEM Haber Girişi : 07 Aralık 2015 08:56

Başika Karargahı

Başika Karargahı
Türkiye kimsenin ruhu duymadan Kuzey Irak'a çıkarma yaptı. 8 bin asker ve 140 zırhlı aracı Musul'un kuzeyindeki Başika'ya konuşlandırdı. 30 bin asker için yapılan karargahı bir tek TAKVİM görüntüledi.
Türkiye'nin Suriye sınırında adeta 3. Dünya Savaşı yaşanırken, ortalığı karıştıran DAEŞ unsurunun bitirilmesi icin Türk askeri sahaya indi. 2 yıldır Musul'da Irak Bolgesel Kürt Yönetimi'ne bağlı asker ve gönüllüleri eğiten Türk askeri önceki gün 6 bin kişilik birlikle Musul'un 30 km kadar kuzeyindeki Başika'ya gitti. 140 zırhlı aracın da gotürüldüğü sevkiyattan dünyanın haberi olmazken, dün 2 bin asker daha bölgeye ulaştı. 

BİR KAMP DA ZELİKAN'DA 

TAKVİM'in elde ettiği bilgilere göre bölgeye giden asker, Başika'ya dev bir operasyon merkezi oluşturdu. Mescitten hamama, onarım kademelerinden komuta merkezlerine kadar inşa edilen karargah 30 bin askeri barındıracak şekilde kuruldu. Bölgeye 25 tank, 13'ü askeri 37 otomobil, 18 küçük zırhlı araç, 14 büyük zırhlı araç ve çok sayıda ambulans, su tankeri, kamyon ile iş makinesi gönderildi. TAKVİM'in, bölgesel haber ajansı RUDAW'dan elde ettiği görüntülere gore iş makineleri ve kamyonlar, karargahın genişletilmesi için gün boyu çalıştı. Başika'ya inşa edilen dev karargahın dışında Zelikan'da da bir kamp oluşturulduğu bilgisi elde edildi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.