ERZURUM Haber Girişi : 09 Aralık 2022 08:30

Arkadaşlarını döven ortaokul öğrencileri serbest bırakıldı

Arkadaşlarını döven ortaokul öğrencileri serbest bırakıldı

 

 

 

Haberal25-Erzurum 'da, kendileri gibi ortaokul öğrencisi İrem D.'yi (12) döven Çağla D. ve 5 arkadaşı gözaltına alındı. Çocuk Adalet Merkezi'nde ifadeleri alınan 1'i erkek, 6 çocuk serbest bırakıldı.

 

 

Olay, 4 Aralık'ta, Yakutiye ilçesi Ömer Nasuhi Bilmen Mahallesi'nde meydana geldi. 7'nci sınıf öğrencisi Çağla D. ile arkadaşları, başka okulda eğitim gören 8'inci sınıf öğrencisi İrem D.'yi atıl kalan afet konutlarına götürdü. Çağla D., iddiaya göre erkek arkadaş meselesi nedeniyle İrem D.'ye hakaretlerde bulunup dövdü. İrem D.'ye tokat atıp sürükleyen Çağla D., "Çoluk çocuksun. Büyü de gel, tamam mı? Burada dayağı yiyip eve gideceksin. Bunu biliyor musun? Tamam şimdi öğrenmiş oldun değil mi?" dedi.

 

 

 

Çağla D., İrem D.'yi kurtarmak isteyen arkadaşlarına da "Hayır, tutmayacaksın" diyerek tepki gösterdi. Bir erkek öğrencinin cep telefonuyla çektiği görüntüler sosyal medyadan paylaşıldı.

 

 

ŞİKAYETTE BULUNDU

 

Arkadaşları tarafından götürüldüğü atıl binada saçından tutulup yerlerde sürüklenerek dövülen ortaokul öğrencisi İrem D.'nin ailesi, dün İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi'ne giderek şikayetçi oldu. Pedagog ve avukat eşliğinde ifadesi alınan İrem D., "Hafta sonu olduğu için bir araya gelmiştik. Beni konuşmak için harabe evlerin bulunduğu yere getirdiler. Hatta bıçak bile çektiler. Beni darbeden Çağla D.'ye sizin hakkınızda şikayetçi olacağım dediğimde, 'Polis bizi daha önce de alıp bıraktı. Biz seni tekrar döveriz' dedi. Görüntülerde Çağla vuruyor ama videoyu kapattıktan sonra diğerleri de vurdu. Aralarında erkekler de vardı. Zaten videoyu çekip sosyal medyada paylaşan da bir erkekti" diye konuştu.

 

 

 

 

PEDAGOG EŞLİĞİNDE İFADELERİ ALINDI

 

 

Şikayet üzerine Çocuk Şubesi tarafından gözaltına alınan Çağla D. (12), Nisanur D. (14), Ravza M. A. (13), Nursena E. (13), Bahtinur G. (13) ve Hamza A. (14), işlemlerin ardından akşam saatlerinde Erzurum Adliyesi Çocuk Adalet Merkezi'ne götürüldü. Burada pedagog ve avukatları eşliğinde çocukların ifadeleri alındı.

 

'ÜZGÜNÜM'

 

Olay günü birlikte kahvaltı yaptıktan sonra sürekli gittikleri metruk binaya gittiklerini söyleyen Çağla D., "Ortak arkadaşımız olan Hamza'yı arayıp, 'Gel biz burada eğleniyoruz bizi kamerayla çek' dedik. Daha sonra İrem ile tartıştık. Kendisi sürekli arkamdan konuştuğu için tartışmamız kavgaya dönüştü. Dövdüm, üzgünüm. Olaydan sonra da kendisini telefonla arayıp özür diledim. Çekilen görüntüleri de İrem'i sevmeyen bir başka kız sosyal medyada paylaşmış ama hemen kaldırdı. Tekrar özür diliyorum" diye konuştu.

 

 

Gözaltına alınan diğer çocuklar da ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.