SPOR Haber Girişi : 12 Nisan 2015 14:39

Alex: İsmail Kartal Diego'yu koruyamıyor

Alex: İsmail Kartal Diego'yu koruyamıyor
Alex De Souza, Fenerbahçe'de bekleneni veremeyen Diego Ribas'ın performansını değerlendirirken, İsmail Kartal'a da eleştirilerde bulundu.

Vatan Gazetesi'ne konuşan Fenerbahçe'nin efsane futbolcusu Alex de Souza, Daum'a övgüler yağdırırken İsmail Kartal'ın ise Diego'yu korumadığını söyledi.

İşte o röportajdan bir kısım:

İnsanlar Diego'yu seninle kıyaslıyor...   

"Bence kıyaslamamalılar çünkü biz çok farklı oyuncularız."  

NEDEN ALINDI O ZAMAN?

Diego geldiğinde F.Bahçe sistemine uymadığı yönünde yorumlar yapıldı.  

"Neden alındı o zaman? Eğer Diego gibi oldukça maliyetli bir transfer yapıyorsanız ondan faydalanmak için almış olmalısınız. Ama bu oyuncuya uygun bir sistemde oynamazsanız, verim alamaz ve yedekte oturtma tercihini kullanmak zorunda kalırsınız."

KOŞAN OYUNCU İSTESE BENİ ALMAZDI

Şöyle diyebilir miyiz; Brezilya teknik ağırlıklı, Türkiye fiziksel güce dayalı lig... 

"Evet diyebiliriz. Bu önemli faktör."  

BENİM KAHRAMANIM DAUM'DU

Sen de teknik bir oyuncusun. Sen nasıl başarılı oldun o zaman?  

"Benim için kritik nokta Daum'du. Beni korudu oyun içinde ve tüm o periyotta. Ve o süreçte ligi de öğrendim, nasıl oynamam gerektiğini de. O dönemde Daum değil de başka bir antrenör olsaydı belki ben de benzer sıkıntıları yaşardım. Daum benim için önemli, onu seviyorum çünkü beni korudu. O gittikten sonra Zico geldi ve benim için daha da kolay oldu oyunumu yansıtmak. Çünkü beni ve oyunumu iyi tanıyor. Ama benim başarımın kahramanı Daum'dur. Diego'ya bak mesela iyi bir örnek. Çok çok iyi bir oyuncu, kariyeri ortada. Ama ya oynamıyor ya da performansı genelde beğenilmiyor. Çünkü bana göre İsmail Kartal onun iyi yönlerini yeterince koruyamıyor oyun içinde. Problem bu. Ben de Daum olmasa benzer şeyleri yaşardım. ''

KARTAL, DİEGO'YU KORUYAMADI

''Ben oyunda diğerleri kadar koşmam, mücadeleci görünmem. Ben kendi iyi yaptıklarımı yaparım. Yeteneklerim doğrultusunda takıma faydalı oynamaya çalışırım. Daum bunu biliyordu ve beni iyi yaptıklarımı yapmam için aldı. Eğer mücadele eden, çok koşan bir oyuncu arasa beni almazdı." 

''Şu an İsmail Kartal'ın sistemine bakalım... 3 ileride 3 ortada oyuncu var. Bu sistemde Diego'yu göremezsiniz. Dışarıda bırakmanız uygundur. Ama eğer hoca derse ki Diego benim için önemli, oynamalı. O zaman sistem değiştirip Diego'yu koyabilirsiniz. Diego'nun pozitif oyun yönünü görmek için onun oynayabileceği sistem tercih etmeniz gerek. TIPKI Daum'un oyun içinde kötü noktalarımı kapatmamı sağladığı gibi."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.