ERZURUM Haber Girişi : 07 Mayıs 2018 16:06

Ak Parti Palandöken İlçe teşkilatı kapı kapı seyyar sandığı anlattı

Ak Parti Palandöken İlçe teşkilatı kapı kapı seyyar sandığı anlattı
Ak Parti Palandöken İlçe Başkanlığı Engelli Yatalak Hastalar için yürürlüğe konulacak olan Seyyar Sandık uygulamasını kapı kapı anlattı.
(HABERAL25) - Ak Parti Palandöken İlçe Başkanlığı Engelli Yatalak Hastalar için yürürlüğe konulacak olan Seyyar Sandık uygulamasını kapı kapı anlattı. 
Hükümetin tüm hizmetlerini ilçenin dört yanına eksiksiz taşıyan, yaptığı teşkilatçılık çalışmaları ile kendisiyle yarışan Ak Parti Palandöken İlçe Başkanlığı Seyyar Sandık uygulamasına üst düzey duyarlılık gösterdi. İlçe yönetim kurulu üyelerinden oluşturulan ekip ile ilçede kayıtlı bulunan tüm Engelli Yatalak Seçmen ile irtibata geçildi ve Seyyar Sandık Palandöken ilçesinde kapı kapı anlatıldı. 
İlçe Başkanı Haktan Ömeroğlu’nun Seyyar Sandığın önemine yaptığı vurgu ile seçim için yapılan yeni düzenlemeyi şöyle anlattı; “Yatağa bağlı seçmenlerimiz oy haklarına sahip çıkabilmek için hasta yatağından kalkarak ambulanslarla, sedyelerle sandığa gitti, şimdi yapılan yeni düzenleme ile bu zorluk ortadan kalkacak. Hastalığı ve engeli nedeniyle bir insanın yatağa bağlı kalması bu kişinin vatandaşlık hakkını kullanamaması söz konusu olamaz. Hükümetimiz bu durumu fark etmiş ve düğmeye basmıştır. Bizde bu hizmeti ilçemizin en ücra köşesinde yaşayan bireylerimize ulaştırmayı kendimize borç bildik ve kurmuş olduğumuz ekip ile Palandöken’deki tüm engelli yatalak hastaları tespit ederek Seyyar Sandık hakkında hastalarımıza ve ailelerine detaylı bilgi verdik ve Başvuru Formunu elimizle hastalarımıza teslim ettik.” 
İlçe Başkan Yardımcıları Turhan Dinler ve Betül Karakuş koordinatörlüğünde gerçekleştirilen çalışmada Palandöken’de yatalak olan tüm hastalar ziyaret edildi. Palandöken Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Betül Karakuş “Hükümetimizin girişimi ile ilk defa uygulanacak olan Seyyar Sandık uygulamasından hastalar ve yakınları memnuniyetlerin her evde dile getirdi. Biz bu hizmeti Palandöken ilçemizde hiçbir ayrım yapmadan ulaştırdık, evrakları kendi elimiz ile ailelerimize teslim ettik. Süreçten haberdar olmayan ve bizim aracılığımızla öğrenen ailelerimiz oldu. Seçim günleri yaşanan bir çok zorluk hikâyesi dinledik. Bu sürecin işletilmesinden önce yaşadıkları zorlukları anlatan hastalarımız ‘çok hasta olduğumuzda vatandaşlık görevimizi yerine getiremediğimiz seçimler oldu, bize vatandaşlık hakkımızı veren hükümetimize teşekkür ederiz’ ifadelerinde kullandılar. İlçenin her noktasından dualarla uğurlandık.” İfadelerini kullandı. 
Turhan Dinler, Betül Karakuş, Zehra Mentaş ve Ahmet Kurt koordinatörlüğünde gerçekleştirilen çalışma ile kapı kapı ziyaretler yapılarak seyyar sandık uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.