SAĞLIK Haber Girişi : 16 Mart 2016 10:58

Ağız ve diş sağlığında doğru bilinen 10 yanlış

Ağız ve diş sağlığında doğru bilinen 10 yanlış
Diş Hekimi Recep Eşkar, genel sağlığı büyük ölçüde etkileyen ağız ve diş sağlığı hakkında yanlış bilinen gerçekler hakkında açıklamalarda bulundu.
Hospitadent Diş Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Dt. Recep Eşkar, birçok hastalığın ağız ve diş sağlığına gereken özenin gösterilmemesinden kaynaklandığını belirterek, halk arasında ağız ve diş sağlığı ile ilgili doğru bilinen pek çok yanlış uygulama olduğunu ifade etti. Diş Hekimi Eşkar, yalnızca "diş ağrısı" olarak adlandırılan belirtilerin bile temelde bazı önemli tıbbi ve psikolojik sorunların habercisi olabileceğine işaret etti.

Ağız ve diş sağlığı fonksiyonel işlevleri etkiliyor
Ülkemizde ağız ve diş sağlığı konusunda yeterince bilinç oluşmadığına dikkat çeken Recep Eşkar, "Ağız ve diş hastalıklarında meydana gelen bozukluklar; beslenme, çiğneme problemleri, tat alma, gülme, kahkaha atma, uyku ve konuşma gibi fonksiyonel işlevleri negatif yönde etkileyebilmekte. Bunlara bağlı olarak da sosyal ilişkilerde zayıflama, utangaçlık, özgüven kaybı, anksiyete ve depresyon gibi psikososyal sonuçlar ortaya çıkabilmekte" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.