ERZURUM Haber Girişi : 18 Ekim 2022 15:00

AFAD gönüllüleri, bu kez eğitim için kolları sıvadı

AFAD gönüllüleri, bu kez eğitim için kolları sıvadı

 

 

 

Haberal25 – Erzurum'da 15 AFAD gönüllüsü, Tekman ilçesine bağlı Beyköy'deki 4 derslik, yaklaşık 50 öğrenci ile 5 öğretmenin bulunduğu ilk ve ortaokul binasının duvarlarını, çizgi film karakterleriyle süsledi.

 

 

Afet ve acil durumlarda yürütülecek faaliyetlerde, refleks ve inisiyatif gücüne sahip, müdahale hızı yüksek, AFAD ekipleri ile organize bir şekilde çalışabilecek gönüllüler, eğitim için seferber oldu. Erzurum'da 14 Haziran 2020'de Çat'ta 19 Kasım 2021'de Köprüköy ilçelerinde meydana gelen depremler sonrası toplum hizmeti için çalışan AFAD gönüllüleri kent merkezine 138 kilometre uzaklıktaki 4 derslik, 50 öğrenci ve 5 öğretmeni bulunan Beyköy İlkokulu'na yardım eli uzattı. Kendi imkanlarıyla temin ettikleri malzemelerle AFAD'a ait araçlarla Beyköy'e giden gönüllüler, okulun dış duvarlarına çocukların sevdiği çizgi film karakterlerinin resimlerini çizdi.  

 

 

AFAD gönüllülerine teşekkür eden öğretmenlerden Cansu Betül Badem, okulu yenileme çalışmaları kapsamında iç ve dış duvarları boyadıklarını söyledi. Duvarları çocukların hoşuna gidecek çizgi film karakterleriyle süslememeye karar vererek, AFAD gönüllüleriyle irtibata geçtiklerini belirten Cansu öğretmen, "AFAD gönüllüleri köy okulumuza gelerek hep beraber çalışmalara başladık. Çocuklar çizimleri görünce çok mutlu oldular. Çocuklarımız ve köylülerimiz adına AFAD gönüllülerine destekleri için teşekkür ediyoruz" dedi. 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.