GÜNDEM Haber Girişi : 05 Ağustos 2015 09:26

Acı haberler bu kez Şırnak'tan geldi: 3 asker şehit oldu

Acı haberler bu kez Şırnak'tan geldi: 3 asker şehit oldu
Şırnak'ta yol kontrolüne çıkan askerlere PKK'lı teröristler pusu kurdu. Yola döşenen bombayı patlatan PKK'lılar ardından roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Çatışmada 2 asker şehit oldu, 1 erbaş ile 1 korucu yaralandı.
Besta ile Cudi Dağı arasında kalan Balveren Beldesi ile Şırnak arasındaki yolda rutin mayın  ve patlayıcı kontrolüne çıkan askerler ile köy korucuları, saat 07.23'te Araköy Mevkii'ne geldiğinde PKK saldırısına uğradı.

Pusu kuran PKK'lılar, yola önceden döşedikleri el yapımı patlayıcıyı askerlerin geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlattı. Ardından roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Askerlerin karşılık vermesiyle çatışma çıktı.

ATAKLAR İLE OPERASYON

Saldırıda Osmaniyeli Uzman Çavuş Mehmet Acar (36) ile Diyarbakır'ın Hani ilçe nüfusuna kayıtlı Jandarma Er Abdulkadir Pektaş şehit oldu.
Ordulu Jandarma Er Kadir Akpınar ile Araköy'lü köy korucusu Hasan Akyol yaralandı. Önce şehit olduğu haberi gelen Akyol'un duran kalbinin çalıştırıldığı belirtildi. Çatışma sonrası kaçan PKK 'lılara karşı, yerli yapım ATAK helikopterlerinin de katıldığı operasyon yapıldı.

NÖBETTE BOMBA: 1 ŞEHİT

Şırnak'ın Silopi ilçesindeki 172'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'na el yapımı parça tesirli bombayla yapılan PKK saldırısında sında nöbet kulübesinde nöbet tutan 2 asker yaralandı. Askerlerden birinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Öte yandan, Tunceli Valiliği, PKKlıların 5 gün önce araçları yaktığı Erzincan Karayolu'nun tuzaklanmış patlayıcılar bulunduğu  için kapalı
olduğunu açıkladı.

'KUZUM BİZİ BIRAKIP GİTTİN'

ŞehitUzman Çavuş Mehmet Acar'ın memleketi Osmaniye'nin Kadirli ilçesindeki baba ocağına ateş düştü. Acı haberi alan aile gözyaşlarına boğuldu. Anne Yeter Acar, "Yavrum, kuzum, ciğerim, Bizi bıraktın da gittin. Allah kimseye böyle acı vermesin" diye gözyaşı döktü.

2 ÇOCUK YETİM KALDI

Dört kardeşi olan şehit Acar'ın evli ve 11 ve 6 yaşlarında Efe ve Göksu isimli iki çocuk babası olduğu öğrenildi. 14 yıldır uzman çavuş olarak görev yapan şehidin babası İbrahim Acar'ın ise 8 yıl önce hayatını kaybettiği belirtildi.

Acar'ın 1 Ağustos'ta Face-book'taki hesabından, Kars-Erzurum Karayolu'nda  mayın patlaması sonucu şehit düşen Osmaniyeli Uzman Çavuş Ali Gökçe'nin fotoğrafını paylaşıp "Mekanın cennet olsun kardeşim" paylaşımı da yaptığı görüldü.

TERHİSİNE 1 HAFTA VARDI

 Er Abdulkadir Pektaş'ın (21) İzmir'deki evine acı haber ulaştı. Şehidin babası Celal Pektaş ve ağabeyi Uğur Pektaş ayakta durmakta güçlük çekti. Pektaş'ın terhisine 1 hafta kala şehit düştüğü öğrenildi. Şehit askerin sosyal paylaşım sitesindeki "Alem diskoda barda, biz Cudi'de Gabar'da" yazısı dikkat çekti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.