SİYASET Haber Girişi : 15 Nisan 2015 08:37

'Elinde silah olanlar milletin düşmanıdır'

'Elinde silah olanlar milletin düşmanıdır'
Erdoğan: Örgüt ve aynı çizgideki siyasi partinin samimiyetsizliğinin ispatıdır. Elinde silahı olan herkes bu ülkenin, milletin düşmanıdır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan terör örgütü PKK'nın Ağrı provokasyonu ile ilgili ilk kez konuştu. Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi heyetini Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabulünde şu mesajları verdi:

İSTİSMARA ÖNLEM ALINDI: Ağrı'da yaşanan hadise şudur. Diyadinilçesinin bir köyünde, ağaç dikmek için etkinlik yapılacağı bilgisi ilgili kurumlara ulaşıyor. Daha önceki etkinliklerde vatandaşlara seçim baskısı yapıldığı haberleri alındığı için, valiliğimiz etkinliğe izin vermiyor. Güvenliği sağlamak hem de bölücü terör örgütü mensuplarının istismarına izin vermemek için güvenlik kuvvetlerimiz tedbir alıyorlar. Bu çerçevede, Tendürek dağından geldiği anlaşılan, terör örgütü mensupları tarafından ateş açılıyor. Etkinliğe katılan vatandaşlara yönelik zor kullanma, operasyon söz konusu değil. Sadece güvenliklerinin sağlanmasına ve bölücü örgüt mensuplarının istismarının önlenmesine yönelik bir tedbir alınıyor.


ÖRGÜT PROVOKASYONU: Tabii güvenlik kuvvetlerimiz, açılan ateş karşısında derhal misliyle karşılık veriyorlar. İlk ateş sırasında 4 jandarma personeli yaralanırken, çatışma sonunda 5 örgüt mensubu ölü olarak ele geçiriliyor. Burada bir provokasyon varsa, devletin değil, terör örgütü ve güdümündeki partinin kurduğu bir provokasyondur. 

KÜLLİYEN YALAN: Personelimizin kendi haline terk edildiği, böyle bir iddia var ya. Güya jandarma yaralı halde bırakılmış, onları siviller, kendi mensupları gelip oradan almış. Bunların hepsi kayıtlarla resimlerle elimizde mevcut. Bunların tümü külliyen yalandır. Bölgeye giden helikopterlerimize ateş açıldığı için, askerlerimiz hastaneye zor şartlarda ulaştırılmıştır. Siviller kendi istekleriyle askerlerimizle beraber yapmışlardır. HDP mensupları bahane edilerek bu meselenin istismarı vicdana sığan bir davranış değildir. 

SÖZÜNDE DURMAYAN: Bakıyorsunuz hemen birileri meseleyi kendi meşreplerine göre başka taraflara çekmenin çabası içine girdi. Sürecin başladığı günden beri, bölücü örgüt elebaşlarının, siyasi partinin güven vermeyen, ikircikli samimiyetsiz bir tavır içinde olduklarını biliyoruz. Maalesef verilen sözler yerine getirilmedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.