GÜNDEM Haber Girişi : 01 Aralık 2015 08:58

'Bir yol haritamız var'

'Bir yol haritamız var'
21. BM İklim Değişikliği Taraflar Konferansı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'de 2030'a kadar yüzde 21'e varan karbondioksit salımı artışından azaltım sağlamayı hedefliyoruz
Dünya kamuoyunun gözleri Antalya'da gerçekleşen G-20 Liderler Zirvesi'nden iki hafta sonra Paris'e çevrildi. Liderler Paris'te "İklim Değişikliği İle Mücadele" için bir araya gelirken, ikili görüşmelerin merkezinde ise terör örgütü DAEŞ ile mücadele ve Suriye krizi vardı. Paris'teki zirveye katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da çok sayıda liderle ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Merakla beklenen Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in görüşmesi ise gerçekleşmedi. Erdoğan, konferans öncesinde görüşme ile ilgili sorulara, "Bilemiyorum. Biz ilk gün talebimizi yaptık, cevap bekliyoruz" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğle saatlerine doğru geldiği Paris'te doğrudan konferansın düzenlendiği Bourget ilçesine geçti. Aile fotoğrafı çektiren Erdoğan, daha sonra düzenlenen yemeğe katıldı. 150 ülkeden devlet başkanı ve başbakanın katıldığı konferansın "Aile Fotoğrafı"nda Putin yer almadı. Erdoğan, daha sonra konferansın ana salonuna geçerek konu��masını gerçekleştirdi. Sözlerine Paris'te yaşanan terör saldırılarında hayatını kaybedenlerin ailelerine, Fransa hükümetine ve halkına başsağlığı dileyerek başlayan Erdoğan, şu mesajları verdi:
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.