SPOR Haber Girişi : 08 Mart 2015 10:35

100 BİN ÖĞRENCİYE SPOR KÜLTÜRÜ VE OLİMPİK EĞİTİMİ

100 BİN ÖĞRENCİYE SPOR KÜLTÜRÜ VE OLİMPİK EĞİTİMİ
100 BİN ÖĞRENCİYE SPOR KÜLTÜRÜ VE OLİMPİK EĞİTİMİ

ERZURUM (HABERAL25) - Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından bu yıl ilk kez Erzurum'da düzenlenen "Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi" kapsamında genç nesillere spor kültürü aşılanıyor. 2019 Erzurum Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'ne (EYOF) kadar Erzurum'un tüm ilçelerinde bu eğitimin verilmesi ve 100 Bin öğrenciye ulaşılması hedeflenmekte. 
Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, Milli Eğitim Bakanlığı ve Erzurum Valiliği'nin işbirliğiyle yürütülen Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi kapsamında ilk etapta 5 Bin öğrenciye ulaşılması hedeflenen programlar Büyükşehir Belediyesi Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde düzenleniyor.
2011 yılında Üniversite Kış Oyunları gibi büyük ölçekli bir organizasyona ev sahipliği yapan ve 2019 Avrupa Gençlik Olimpiyatları'nı (EYOF) düzenleyecek olan Erzurum'da, çocuklara yönelik böylesine önemli bir eğitimin düzenlenmesi gelecek yıllarda Erzurum'da olimpik kültürün, spor bilincinin yüksek olduğu bir nesil oluşmasına katkı sağlayacak.
Erzurum'da ilk kez gerçekleştirilen Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi ile, 2019 Erzurum Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'ne (EYOF) kadar 100 bin öğrenciye ulaşmak hedefleniyor. Gençlerimize çevre, spor kültürü, olimpik eğitim, fair play ve sağlıklı beslenme bilincini oluşturmak ve sporda şiddeti gençlerimizden uzak tutmayı sağlamanın amaçlandığı proje kapsamında, gençlerimize 50 dakikalık interaktif sunumlarla, ilgili konular hakkında filmler ve animasyonlar izlettiriliyor.
Projeye katılan çocuklar hem bilgileniyor, hem de doyasıya eğleniyor. Anlatılan konularla ilgili soru ve cevap yarışmasıyla da büyük keyif alan çocuklara çeşitli hediyeler de dağıtılıyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.