ERZURUM Haber Girişi : 14 Haziran 2017 10:17

DAP'ın finansmanlığında Erzurum Kalesinin restorasyonu başlıyor

 DAP'ın finansmanlığında Erzurum Kalesinin restorasyonu başlıyor
ölöve ve Anıtlar Kurulu tarafından projesi hazırlanan Erzurum Kalesi, Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının finansmanıyla restore edilecek.
ERZURUM (HABERAL25) - Rölöve ve Anıtlar Kurulu tarafından projesi hazırlanan Erzurum Kalesi, Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının finansmanıyla restore edilecek. 
Erzurum Kalesi'nin restorasyonuna ilişkin kale içinde protokol imza töreni düzenlendi. DAP Başkanı Adnan Demir ve Erzurum Rölöve ve Anıtlar Müdürü Suat Bakır karşılıklı imzaları attılar.
İmza töreninin ardından Erzurum Kalesinin restorasyonu kapsamda yapılacak çalışmalarla ilgili bilgilendirme yapıldı.
Restorasyon kapsamında Erzurum Kalesi'nin surlarının hemen yanına seyir teraslarının yapılacağı, yerli ve yabancı turistlerin bu sayede kalenin çevresini sur boyunca gezerek kenti kuşbakışı izleyebileceği kaydedildi.
Proje kapsamında ayrıca kale çevresinde yürüme yolları ve son derece şık peyzaj çalışmaları da yapılacağı vurgulandı.
Erzurum Kalesi'nin restorasyonuna ilişkin kale içinde protokol imza törenine DAP Başkanı Adnan Demir, Erzurum Rölöve ve Anıtlar Müdürü Suat Bakır, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz ile Erzurum Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Müze Müdürü Mustafa Erkmen katıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.