ERZURUM Haber Girişi : 18 Ocak 2015 23:37

Milyar dolarlık Suudi, yatırım için Erzurum'da

Milyar dolarlık Suudi, yatırım için Erzurum'da
Türkiye'ye yaklaşık 1 milyar dolarlık gayrimenkul ve enerji yatırımı yaptığı belirtilen Suudi Arabistanlı işadamı Sulaiman Al Muhaidib, Erzurum'a hayvancılık alanında yatırım yapmak için geldi.
Ülkesinde 170 bin hayvandan oluşan çiftliği bulunan Suudi işadamının, Erzurum'da yapacağı yatırımı 2 yıl içinde hayata geçirmesi bekleniyor.

Dünyanın önemli zenginlerinden Suudi Arabistanlı işadamı Sulaiman Al Muhaidib, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in daveti üzerine Erzurum'a geldi. Arap işadamları, Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Dubai ve Körfez ülkelerinde yatırım danışmanlığı yapan Orient Grup Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Ali Demirhan ile birlikte özel bir jetle kente gelen Arap milyarder Muhaidib, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı, halk oyunları ekibi ve ciritçiler tarafından karşılandı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Fevzi Polat, Genel Sekreter Yardımcıları Ünsal Kıraç ve Selami Keskin, Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan, Protokol Müdürü Mahmut Bektaş, ERTANSA Genel Müdürü Yasin Deniz, Palandöken A.Ş. Genel Müdürü İbrahim Sekmen, ESKER Genel Müdürü Baran Zahit Türk, SPOR A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Dal, Başkan Danışmanı Turgut Turan, Xanadu Snow White Oteli'nin sahibi Can Dikmen ve diğer yetkililerin hazır bulunduğu karşılama töreni sonrası, Erzurum Evleri'ne geçildi. Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı ve Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Erzurum Ekonomi Raporu heyete brifing halinde sunuldu. Suudi Arabistanlı işadamı Sulaiman Al Muhaidib, beraberindekilerle daha sonra Pasinler ve Aşkale ilçesinde tarım ve hayvancılıkla ilgili yatırım alanlarında inceleme yaptı. Arap heyeti daha sonra Fırat Nehri'nin başlangıç noktalarından Dumlu Baba Pınarı'nı barındıran bölgede araştırma yaparak, burada nehirden akan eşsiz suyun tadına baktı. İşadamı Muhaidib ve Başkan Sekmen, ardından Erzurum Şeker Fabrikası, Aziziye Termal Tesisleri, Konaklı Kayak Merkezi, Erzurum AVM, Rüstem Paşa Bedesteni ve Taşmağazaları gezdi. Arap işadamları, Xanadu Snow White Otel'de Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt ve Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği Başkanı Cemal Şengel'in de yer aldığı heyetle bir araya geldi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Arap heyetinin gezisine ilişkin yaptığı değerlendirmede, şu ifadelere yer verdi: "Dünyanın en büyük zenginleri arasında yer alan Suudi Arabistanlı işadamı Sulaiman Al Muhaidib sağ olsun davetimi kırmayıp Erzurum'a geldi. Kendisinin de yer aldığı heyetle birlikte şehrimizde önemli temaslarda bulunduk. Arap işadamı Muhaidib Beyefendi, Erzurum'da kurulması düşünülen 100 bin büyükbaş hayvan kapasiteli bir çiftlik ve gıda sektörüne yönelik yatırımlarla ilgili araştırma yaptı. İnşallah hükümetimizin de desteğiyle bu düşüncenin hayat bulması için var gücümle çalışacağım. Hayvancılık ve gıda yatırımı için ne gerekiyorsa yapacağız. Bizler daha önceki beyanatlarda ifade ettiğimiz gibi '2015, Erzurum'un kalkınma yılı olacak demiştik.' Erzurum Büyükşehir Belediyesi sadece yerel hizmetlerde sınırlı kalmıyor. Şehrin topyekun büyümesi için ekonomide de kafa yoruyor. Bizler, bu güzide kenti iktisadi ve sosyal yatırımlarla da şahlandıracağız. Bugün bu fikrin zeminini oluşturuyor ve şehirle alakalı kolektif kalkınmanın temelini hep birlikte atıyoruz."

Geceyi Palandöken'deki Xanadu Snow Whıte'da geçiren Ali Ağaoğlu ve Sulaiman Al Muhaidib, bugün öğle saatlerinde özel uçakla İstanbul'a gitmek için havalimanına geldi. İşadamlarının bindiği, ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı'ya ait Challenger 300 tipi özel uçak, kalkış için pist başına geldiği sırada ana iniş takımındaki arka lastiklerinden birindeki sorun çıktı ve fren sistemi kilitlendi.

Arıza nedeniyle özel uçak kalkış yapamadı, işadamları Ali Ağaoğlu ve Suudi işadamı Sulaiman Al Muhaidib, kendilerini uğurlamaya gelen Erzurum Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile birlikte kente döndü. Özel uçaktaki arızanın giderilmesinin ardından işadamlarının İstanbul'a döneceği belirtildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.